Faaliyetler

Dursunbey STK’lardan Depolama Tesisine ”HAYIR” kararı

2014-01-16 13:25:24

STK’lar Odaköy’de yapılması düşünülen ve ÇED raporu onayı gelen depolama tesisi için birlik ve beraberlik örneği göstererek bu Dursunbey’in yok olması demek dedi ve toplantıdan Depolama Tesisine ”HAYIR” kararı çıktı.

STK’lar Odaköy’de yapılması düşünülen ve ÇED raporu onayı gelen depolama tesisi için birlik ve beraberlik örneği göstererek tesise ”HAYIR” dedi. Dursunbey Keresteciler derneğinin ev sahipliği yaptığı toplantıda Odaköy ve çevre köyler ile Dursunbey SUÇIKTI su havzasına bile zarar verebileceği belirtilen depolama tesisinin yapılmasının Dursunbey’in yok olması anlamına geleceği belirtildi.

İlçe ve köylerinin önde gelen geçim kaynağı olan hayvancılık ve tarıma büyük darbe vuracağı ve Dursunbey’in yaşanılmaz bir hale geleceği belirtilen toplantı tutanağı gerekli makamlara ulaştırılmak üzere imza altına alındı.

Dursunbey Keresteciler Derneği Başkanı Ercan BAL, toplantının ÇED raporunda belirtilen 10 günlük görüş bildirme süresi gereğince yapıldığını ve STK’ların bu konuda kesinlikle depolama tesisine karşı olduklarını bir kez daha ortaya koymak için bir araya geldiklerini söyledi ve davete icabet eden Başkanlara teşekkür etti.

Gelinen son nokta hakkında bilgi almak için davet edilen İGM Bşk. Ramazan BAHÇAVAN’ın da katıldığı toplantıda BAHÇAVAN; Balıkesir Mİlletvekili A. Edip UĞUR ve yetkililerin bu tesise asla müsaade etmeyeceğini söyledi.

Milletvekili A.Edip UĞUR, Valimiz Ahmet TURHAN, Bakan Yardımcısı ve ÇED Genel Müdürü ile görüştüklerini ve kesinlikle bu tesise izin verilmeyeceğini belirten BAHÇAVAN, Odaköy ve çevre köylere aynı zamanda Dursunbey’e büyük zararı dokunacak olan bu tesisin onay almasına kesinlikle müsade etmeyeceğiz dedi.

ÇED Raporunun 10 gün ilan edileceğinin belirtildiği toplantıda DUKİAD Başkanı Ercan BAL; Köy muhtarlarının ilçe halkının ve STK’ların görüşlerinin önemli olduğu söyledi ve komisyonun bu görüşleri dikkate alacağını belirtilerek gerekli görüşlerin bir an önce bildirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Şentaş’ın hazırlattırdığı raporda, projenin etki alanında 150 km yarıçapında ele alınarak sanayinin yoğun olduğu tüm çevre illerin atıklarının burada depolanacağına dikkat çekildi ve bunun Odaköy ve çevre köylerdeki tarım ve hayvancılık aynı zamanda insan sağlığı açısından kabul edilemez olduğuna vurgu yapıldı. Dursunbey SUÇIKTI su havzasını bile etkileyeceği belirtilen depolama tesisinin 1. derecede deprem bölgesi olan ilçemizde deprem dolayısı ile oluşacak çatlaklarda bu atıkların yeraltı sularına karışmayacağı garantisinin kimse tarafından verilemeyeceği belirtildi ve Dursunbey’in yok olması anlamına gelecek bu depolama tesisine STK’lar olarak karşı çıkıldığı tutanak haline getirilerek gerekli makamlara gönderilmek üzere imza altına alındı.